Linia wyrobów z dziczyzny - "Hubertowskie Smaki"

Od zarania dziejów myślistwo było nierozerwalnie związane z życiem, historią i tradycją Polaków. Dziczyzna pełniła w kuchni staropolskiej jedną z najważniejszych ról wśród dań mięsnych.

Stosunek do dziczyzny zmienił się wraz z upowszechnieniem hodowli zwierząt rzeźnych. Obecnie na naszych stołach dziczyzna gości bardzo rzadko. Spowodowane jest to głównie ograniczoną dostępnością, która zawęża się do restauracji, nielicznych sklepów i kręgów myśliwskich.

Wychodząc naprzeciw potrzebom Naszych klientów przygotowaliśmy linię produktów pod nazwą „Hubertowskie smaki”. Wyroby z tej linii wytwarzane są z wysokiej jakości mięsa jelenia, sarny, daniela oraz dzika. Do produkcji stosowane są jedynie dodatki i przyprawy naturalne, a procesy technologiczne zostały opracowane na podstawie tradycyjnych receptur wędliniarskich. Mięso z dziczyzny używane do produkcji, w porównaniu z mięsem zwierząt hodowanych, odznacza się mniejszą zawartością tłuszczu, niższą kalorycznością, wyższą zawartością cennych białek. Wyroby z dziczyzny charakteryzują się nie tylko wybitnymi walorami smakowymi, ale również wysoką wartością odżywczą i dietetyczną.

Zapraszamy Państwa do zapoznania się z naszą ofertą oraz do skosztowania smacznych i zdrowych wyrobów z dziczyzny. Nasze wyroby z dziczyzny można zamówić w każdym ze sklepów firmowych. Prowadzimy również sprzedaż wysyłkową. Więcej informacji w dziale zamówień.

Powered by Joomla!