Zakład Mięsny Sławomir Lenarcik  należy do grona najbardziej dynamicznie rozwijających się zakładów branży mięsnej w Polsce. Pozycję lidera, docenioną wieloma nagrodami, ZM Lenarcik zawdzięcza bardzo doświadczonej i wykwalifikowanej załodze, nowoczesnej technologii oraz aktualnej modernizacji sprzętu.

Zakres działalności ZM Lenarcik obejmuje:

  • skup i ubój żywca wieprzowego (ok. 50 tys. sztuk/rocznie),
  • skup i przerób dziczyzny (dzik, jeleń, sarna, daniel),
  • rozbiór mięsa wieprzowego (ok. 15 ton/dzień),
  • produkcja i dystrybucja mięsa, wędlin,
  • cały czas rozbudowywana własna sieć detaliczna w postaci sklepów firmowych,
  • własny transport specjalistyczny do przewozu żywca i wyrobów gotowych.
  • usługi cateringowe

Zakład Mięsny Lenarcik pod względem warunków techniczno-sanitarnych spełnia wszystkie zarówno polskie i europejskie normy. Wdrożony w zakładzie system HACCP, podlegający regularnej weryfikacji i walidacji oraz audytom wraz ze stałym nadzorem Inspekcji Weterynarii oraz Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno Spożywczych gwarantują, że wyroby produkowane w zakładzie są wysokiej jakości i zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Powered by Joomla!