W dniach 12-15 września 2011 delegacja Zakładu Mięsnego Lenarcik gościła pod dachami hal Międzynarodowych Targów Poznańskich - Polagra-Food 2011. Na targach swoje produkty prezentowało niemal 300 wystawców z 30 krajów. Wśród ekspozycji Polagra-Food można było również znaleźć wystawy: Polagra-Tech, Gastro Trendy, Smaki Regionów, Pakfood czy Krajowej Wystawy Zwierząt Hodowlanych. Wystawę odwiedziło 45 tyś. zwiedzających, w tym wiele osobistości świata kulinarnego jak i rolnictwa i gospodarki. Wyroby Zakładu Mięsnego Lenarcik cieszyły się uznaniem, czego wynikiem jest zdobycie szeregu nagród.


Baleron mazowiecki z wędzarni tradycyjnej został uhonorowany prestiżowym, złotym medalem Międzynarodowych Targów Poznańskich. Złoty Medal MTP to najcenniejsze trofeum jakie można zdobyć na poznańskich targach. Medalami wyróżniane są najlepsze produkty cechujące się nowoczesnymi, innowacyjnymi rozwiązaniami technologicznymi oraz prezentujące najwyższą jakość.


Wśród innych nagród znalazły się: Nagroda Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz 1 miejsce w sztuce układania i dekorowania pater - patery okolicznościowe.

Poznańskie targi oprócz wystaw były również miejscem licznych konferencji i wykładów specjalistów z dziedzin rzeźnictwa i wędliniarstwa. Spotkania te sprzyjały poznaniu najnowszych trendów w bezpieczeństwie mikrobiologicznym w przemyśle mięsnym oraz wzbogaceniu wiedzy z zakresu zagadnień związanych z dozorem weterynaryjnym i właściwym znakowaniem produktów mięsnych.

Więcej zdjęć z tego wydarzenia można znależć pod adresem: galeria zdjęć Polagra-Food 2011


Powered by Joomla!